965 72 65 26 - Plaza Gral. Llopis, 1 - 03150 Dolores info@dolores.es
El llimoner és originari de Birmània septentrional i de Xina meridional. En el món occidental va ser conreat en primer lloc en la península italiana i a Sicília. Va ser implantat el seu cultiu en Palestina en el segle XIII, arribant després a imposar-se a Espanya, en les zones semiáridas de Múrcia i Alacant. Després va passar a Estats Units, sobretot en la zona de Califòrnia. Els llimons es produeixen en tota la nostra comarca, sent Albatera un dels principals productors de cítrics de la comarca.

Les dues varietats més importants, conreades a la Comunitat Valenciana, d’origen espanyol i per ordre d’importància, són: Verna i Fi.

El cultiu del llimó depèn de la varietat que es tracte, ja que segons l’època de recol·lecció, es varien les quantitats d’aigua i fertilització. El llimó verna, majoritàriament conreat a Albatera, es recol·lecta de manera escalonada i ofereix durant l’any diverses collites, ja que els fruits romanen en l’arbre llargs períodes de temps sense perdre qualitat i l’arbre reflorece amb facilitat.