965 72 65 26 - Plaza Gral. Llopis, 1 - 03150 Dolores info@dolores.es
Els dàtils són els fruits de les palmeres datileres (Phoenix dactylifera) una palmera pertanyent a l’a la família de les Arecàcies que olla aconseguir els 30 metres d’alçada. Les palmeres datileres creixen en estat natural al Nord d’Àfrica. Poden ver ‘s en gran abundància a Aràbia, el Marroc, Tunísia, Algèria, Síria, l’Iraq i Palestina, encara que también apareix conreada en Moltes regions del món de clima cálido.su àrea d’Expansió s’estén des de les Illes Canàries Fins a l’Índia.

Els dàtils apareixen en forma de raïms penjants sota les Grans fulles pinnades que és desenvolupen en forma de plomall. Els troncs és caracteritzen per su gruixuda Escorça a la qual persisteixen els marques de les antigues fulles. Les fulles o frondes, de color verd amb tons gris, posseeixen Llargs pecíols Coberts de doncs a la base. Poden aconseguir a els 5 metres de longitud. Les flors són petites i grogues i d’elles neixen a els fruits, unes baies comestibles anomenats dàtils de forma oblonga que podin aconseguir els 4 cm de longitud.

Per poder Produir dàtils les palmeres femenines necessitin tenir a la proximitat peus masculins. Quan és conreen, generalment és realitza la pol·linització de manera artificial (És detallin inflorescència masculines i és pengen al centri de les femenines). Els dàtils NOMÉS podin madurar en zones de clima calid i sec, com a nostra comarca.

A Espanya existeixen palmerars septentrionals. És tracta dels palmerars d’Albatera, Oriola i Elx, AQUEST últim el més important a la província d’Alacant, són plantacions procedents de la dominació musulmana que va sembrar a els Voltants de la ciutat amb palmeres datileres. D’AQUESTA manera AQUESTA planta podia aprofitar una zona on els precipitacions eren Molt escasses. Aquests palmerars, constitueixen 1 lloc de gran importància turística a l’MATEIX temps que proporciona una bona collita de dàtils i la matèria primera per a realitzar a els palmells blancs amb els quals s’adorna la processó del Diumenge de Rams.