965 72 65 26 - Plaza Gral. Llopis, 1 - 03150 Dolores info@dolores.es

José Joaquín Hernández: “Durant l’últim any 143 persones han trobat treball, dels quals 57 ho han fet en l’últim mes”

L’Alcalde de Dolores, Joaquín Hernández, ha destacat que l’esforç que s’està realitzant des de l’Ajuntament per a generar ocupació en el municipi està donant els seus resultats. “Precisament les dades d’ocupació de l’últim mes de gener han registrat una baixada de la desocupació en Dolores de 57 persones, quan en tota la Vega Baixa l’atur ha descendit en 156 persones. I des de gener de l’any passat, l’atur ha descendit en Dolores en 143 persones”, ha explicat l’alcalde.

Per a açò estem treballant activament en un exercici de coordinació tant entre els diferents departaments de l’Ajuntament, com en coordinació amb altres Administracions Públiques, com la Diputació, la Generalitat, el Govern Central i l’Europeu.

El regidor ha assenyalat que el resultat d’aquest esforç també suposa una millora en les instal·lacions i en els diferents espais públics del municipi, com el treball que s’està realitzant amb el Taller d’Ocupació de Jardineria “Albereda II”. Un Taller d’Ocupació que segons ha destacat feia més de 8 anys que no es realitzava. “Així mateix estem treballant, en coordinació amb altres municipis de la Vega Baixa, per a impulsar un turisme d’interior en la província d’Alacant, que pose en valor els atractius dels nostres municipis i dels productes de l’horta”.

No obstant açò, Hernández ha incidit en la necessitat de continuar generant les condicions òptimes per a la creació d’ocupació “sobretot per a reduir la bretxa que existeix en l’ocupació entre homes i dones, ja que aquestes últimes són les més castigades per l’atur. En Dolores en concret, del nombre total d’aturats hi ha 100 dones més sense treball que homes”.

Així mateix, ha destacat la importància de la formació en la generació d’ocupació, “estem realitzant diferents cursos de formació, tant per a treballadors com per a aturats, en sectors molt importants per a generar riquesa i competitivitat, com són el comerç, l’hostaleria i serveis”